Blog

580x413xbutternutsquashpuree_4x3.jpg.pagespeed.ic.Fv2m6J_Ucv

Tips Asas Tentang Makanan Untuk Si Kecil

Hi mommies ❤️. Semoga mommies berada dalam keadaan sihat sejahtera. Harini Cik Wa nak kongsikan tentang beberapa panduan asas tentang makanan ...
Read More
AK Studio & Design

Tips Menggalakkan Perkembangan Otak Bayi Anda

Hello dear mummies 💕. Semoga mummies sihat sihat je. Harini Cik Wa nak share sikit tentang bagaimana cara untuk menggalakkan perkembangan ...
Read More
Burpbb

5 Tips Bagaimana Untuk Membuat Si Manja Anda Sendawa

Hi mommies. Harini Cik Wa nak share tips tentang sendawa. Sendawa merupakan suatu perkara yang tidak aneh bagi bayi selepas ...
Read More
suami & isteri

7 AMALAN ELAK KONFLIK SUAMI ISTERI

Masing-masing mempunyai ego. Baik suami ataupun isteri. Ada sahaja perihal yang menjadi punca pertengkaran atau pergaduhan. Apakah punca berlakunya perselisihan ...
Read More
8-Months-Pregnant-e1449589583156

10 CARA UNTUK MENGURANGKAN SAKIT BERSALIN

Cik wa tak akan bohong, melahirkan memang suatu perkara yang menyakitkan. Banyak wanita merasa bimbang dengan apa yang akan mereka alami waktu bersalin ...
Read More
cara-menyusu-anak-kembar

4 TEKNIK PENYUSUAN BAYI KEMBAR

Memiliki anak kembar bermakna segala tugasan perlu dilakukan secara berganda. Tiada alasan susu tidak cukup atau susah untuk menyusukan kerana ...
Read More
pacifier-puting

6 KEBURUKKAN GUNA PUTING KOSONG

Puting kosong dapat menimbulkan pelbagai masalah kepada bayi. Tidak dapat dinafikan, ramai ibu bapa menjadikan puting sebagai cara penenang bayi ...
Read More
hubnuti-pri-kojeni

6 KESILAPAN YANG SERING DILAKUKAN IBU MENYUSU

Mungkin ada yang sudah tahu, mungkin juga ada yang belum, tetapi inilah kesilapan yang boleh berlaku tanpa sengaja dan boleh ia ...
Read More
engorgment

BENGKAK PAYUDARA DI KALANGAN IBU MENYUSU

Satu daripada tanda penghasilan susu semakin banyak adalah payudara semakin penuh dan membesar. Biasanya terjadi antara minggu pertama ataupun kedua ...
Read More
Father Watching His Infant Sleep ca. 2003

BAPA JUGA MAMPU MENYUSUKAN ANAK

Ehh sejak bila bapa boleh susukan anak...Serius ke ni cik wa? Jangan terkejut ya mummies. Huhu. Tajuk di atas ini hanyalah perumpamaan ...
Read More
08-sleepingBaby_pink_1400x

KEPENTINGAN PENYUSUAN PADA WAKTU MALAM

“Letihnya bila baby kuat menyusu waktu malam, kekadang rasa mcm zombie pun ada..” Pastinya ibu hadapi situasi yg sama kan? ...
Read More
d75e08f9-31ce-45fb-b901-e0d0dcfd94e8

JADUAL PAM SEMASA BERPUASA

Ramadhan kareem! Selamat menjalani ibadah puasa buat mummies tersayang. Cik wa doakan semoga mummies diberi kekuatan dan dipermudahkan perjalanan penyusuan ...
Read More