Blog

hubnuti-pri-kojeni

6 KESILAPAN YANG SERING DILAKUKAN IBU MENYUSU

Mungkin ada yang sudah tahu, mungkin juga ada yang belum, tetapi inilah kesilapan yang boleh berlaku tanpa sengaja dan boleh ia ...
Read More
engorgment

BENGKAK PAYUDARA DI KALANGAN IBU MENYUSU

Satu daripada tanda penghasilan susu semakin banyak adalah payudara semakin penuh dan membesar. Biasanya terjadi antara minggu pertama ataupun kedua ...
Read More
Father Watching His Infant Sleep ca. 2003

BAPA JUGA MAMPU MENYUSUKAN ANAK

Ehh sejak bila bapa boleh susukan anak...Serius ke ni cik wa? Jangan terkejut ya mummies. Huhu. Tajuk di atas ini hanyalah perumpamaan ...
Read More
08-sleepingBaby_pink_1400x

KEPENTINGAN PENYUSUAN PADA WAKTU MALAM

“Letihnya bila baby kuat menyusu waktu malam, kekadang rasa mcm zombie pun ada..” Pastinya ibu hadapi situasi yg sama kan? ...
Read More
d75e08f9-31ce-45fb-b901-e0d0dcfd94e8

JADUAL PAM SEMASA BERPUASA

Ramadhan kareem! Selamat menjalani ibadah puasa buat mummies tersayang. Cik wa doakan semoga mummies diberi kekuatan dan dipermudahkan perjalanan penyusuan ...
Read More
Lactation+Consultation+Atlanta+Consultant+IBCLC

CORAK PENYUSUAN BAYI

“Anak saya menyusu setiap 2 jam, selepas itu setiap kali menyusu, lama juga. Kemudian tidur pun sekejap-sekejap sahaja..” “Anak saya ...
Read More
AM_b_sle_what-do-I-do-if-baby-cries-at-night_WP

SUSU TIDAK CUKUP UNTUK BAYI? CUBA 7 TIPS INI UTK HASILKAN LEBIH BANYAK SUSU

"Awak masih menyusukan anak? bagusnya..saya ni mampu menyusukan anak sampai 4 bulan jer. Anak saya selalu meragam tak cukup susu sebab ...
Read More
pregnant-woman-vector-392270

10 TIPS KESELAMATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN IBU HAMIL WAJIB TAHU

Hai apa khabar mummies? Semoga mummies sihat dan ceria sepanjang kehamilan 😊 Mummies tersayang, semasa hamil mummies perlu berhati-hati terhadap produk ...
Read More
il_fullxfull.926468771_otuj_1024x1024@2x

MUMNESIA – KENAPA WANITA JADI PELUPA LEPAS BERSALIN

Hai mummies.. Semoga mummies sihat dan ceria bersama keluarga tercinta… Dalam kita sibuk menguruskan anak dan urusan seharian, mummies biasa ...
Read More
332051

AWAS: 5 MAKANAN KURANGKAN SUSU IBU

Disebalik pengambilan diet yang boleh membantu dalam penghasilan susu ibu yang lebih banyak, ibu menyusu juga perlu mengambil berat tentang ...
Read More
Breastfeeding and storage:  Frozen mother milk with ice around the bottle freshly taken out of the freezer.

BENARKAH PRODUK MILK BOOSTER MEMBANYAKKAN SUSU IBU?

Trend sekarang ramai ibu menyusu mengambil milk booster atau penggalak susu ibu yang banyak dijual di pasaran. Semuanya dengan misi yang sama untuk ...
Read More
food-table-relisted-1024x558

OPS! MAKANAN IBU2 MENYUSU PERLU ELAK

Assalamualaikum & Salam sejahtera mommies.. Sihat ke? Tengah mengepam sambil baca blog ni? Atau tengah menyusu si comel? Selalu tak ...
Read More